Az Éltető sikere a Bakony Expo-n

2018. november 9-11 között az idén ötödik alkalommal került megrendezésre a háromnapos őszi kulturális és gasztrofesztivál, a Bakony Expo Veszprémben. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kézműves kiállítás és vásár minőségi Balaton-felvidéki és bakonyi helyi portékáknak ad helyet.

A bakonyi ízek piacán az érdeklődők megismerkedhettek a tájegység jellegzetes ízeivel, kultúrájával, értékeivel, hagyományaival.

A megnyitót követően díjakkal jutalmazták a legsikeresebb kiállítókat, termelőket, manufaktúrákat a házigazda Veszprém városa és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara helyi tisztségviselőiből, valamint szakemberekből álló zsűri értékelése, döntése alapján.

Az idei évben először átadásra került a vásári nagydíj, melyet a Veszprém Megyei Kormányhivatal ajánlott fel, fedezve a győztes részvételi díját. A kitüntetést az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület vehette át. Az értékeléskor kiemelték,  hogy az egyesület védjegyprogramjával és a helyi termelők összefogásával a kezdetektől aktívan vesz részt a program sikeres megvalósításában.