Befejeződött az Idősek Otthona épületének korszerűsítése

A Város közel 132 millió Ft támogatást kapott a TOP-os pályázatok körében az önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítésére. A beruházás során megvalósult a Kompanik utcában lévő Idősek Otthonának a fejlesztése is. Napelemeket szereltek fel, továbbá kicserélték a fűtésrendszert, a kazánokat és új nyílászárókat építettek be. Ez 51 millió Ft-os ráfordítást jelent.

A pályázati megvalósítás helyszínén történt meg az épület átadása. Bár a lakók a több hónapon át tartó építkezés után már birtokba vehették ismét megszokott szobáikat, a hivatalos projektzáróra most került sor. A Napfény Segítő Központhoz tartozó intézményrészben a lakók is részt vettek az ünnepségen.

Végh László polgármester köszöntőjében a köszönet hangján szólt a beruházásról, a koordinált munkákról, kiemelve a pályázatokkal történő fejlesztések fontosságát.

Az elkészült munka az Otthonban lakók kényelmét szolgálja, akik élvezhetik a város szeretetét. Ezzel a munkával is ezt juttatjuk kifejezésre – hangsúlyozta.

Bízik abban a város vezetője, hogy folyamatosan tudnak a továbbiakban is forrást biztosítani arra, hogy ez otthon tovább modernizálódjon, még élhetőbbé, lakhatóbbá váljon.

A kivitelező cég képviselője büszkeségének adott hangot, úgy fogalmazott, hogy a megfeszített munka után becsületesen és tisztességesen állhat az átadó ünnepségen. Az energetikai korszerűsítés kimutatható megtakarítást fog eredményezni a fenntartónak– mondta.

Az épületet megáldotta Nagy József főesperes, kanonok is.

Az építkezést követően újra visszatér az Idősek Otthonának életébe a nyugalom, befejeződtek a munkálatok. A város ismét gazdagodott, ismét maradandót alkotott.