Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Sümeg Város Önkormányzata, ÉBH Nonprofit Kft, mint Közszolgáltató valamint, az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. mint közreműködő szervezet tájékoztatja a Tisztelt sümegi lakosságot, hogy új szolgáltatás, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetését tervezi.

Az új szolgáltatás bevezetésének időpontja:

 

Első gyűjtés időpontja: 2017. szeptember 27. (szerda)

A következő gyűjtés minden hónap utolsó szerdáján történik

(2017. október 25.,  november 29., december 27., stb.)

 

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetése a lakosság számára térítésmentes.

 

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása az alábbiak szerint fog történni:

 

  • A hulladékgazdálkodási közszolgáltató, ingatlanonként három, speciálisan erre a célra, készített gyűjtőzsákot biztosít az ingatlant használónak.
  • A zsákok átvételét követően arra kérjük a lakosságot, hogy a háztartásában képződő, újrahasznosítható hulladékokat, a háztartási hulladéktól elkülönítetten – szelektíven – gyűjtse és elszállításra az ingatlan előtti közterületre helyezze ki. A zsákokba helyezhető hulladékfajták részletes leírása a zsákokon szerepel.
  • Szeretnénk hangsúlyozni, hogy amennyiben a gyűjtőzsákban a leírtakkal ellentétben más jellegű hulladék is található (pl. háztartási hulladék), úgy a begyűjtést a közszolgáltató nem végzi el. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a Tisztelt ingatlan használó a zsákon található gyűjtési útmutatónak megfelelően végezze az elkülönített – szelektív – hulladékgyűjtést.
  • A zsákok kihelyezésének reggel 6 óráig meg kell történnie az előre jelzett hulladék-gyűjtési napokon. Kérjük, segítse a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszerének kialakítását, legyen partnerünk-környezetünk védelmében, természeti erőforrásaink megóvásában!
  • A házhoz menő hulladékgyűjtés bevezetésével a szelektív szigetekről a papír és a műanyag gyűjtő konténerek beszállításra kerülnek, kizárólag az üveggyűjtő konténerek maradnak kihelyezve.
  • A zsák kiosztása 2017. szeptember 11-én történik. Kérjük, amennyiben megoldható legyenek kedvesek otthon tartózkodni, mert a zsákokat átadás-átvételi nyomtatványon szükséges átvenni. Amennyiben a délelőtt folyamán ez nem megoldható, kollégáink délután 16:00 óra után ismételten megpróbálják felkeresni Önt, ha ennek ellenére sem sikerül a zsákokat átvenni, úgy a szeptember 18-i héten a Sümegi Közszolgáltató Kft-nél tudják átvenni. Amennyiben a Sümegi Közszolgáltatónál sem tudja átvenni a szelektív zsákokat úgy az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán tudja személyesen átvenni ügyfélszolgálati időben. http://www.nhsztapolca.hu/
  • Közreműködésüket és segítségüket a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés minél zökkenő mentesebb bevezetéséhez előre is köszönjük.

Útmutató szelektív hull. gyűjtéshez Sümeg