Készen van az új bölcsőde!

A járványügyi helyzet nem gátolja a város pályázatainak megvalósítását. Jól haladnak a bölcsőde építésével, megtörtént a műszaki átadás, és akár birtokba is vehetnék a legkisebbek az új létesítményt. Egy sümegi vállalkozás végzi a kivitelezést, tehát helybeli és környékbeli szakemberek építették a város intézményrendszerének legújabb, modern egységét.

Az épület a Kompanik Zsófia óvoda udvarán helyezkedik el. Tetszetős, modern kivitelű, érdekes építészeti megoldásokkal készült. Hagyományos szerkezetű az épület, porotherm falakkal. Sajátossága – mondta el a kivitelező Maródi Zoltán -, hogy előre gyártott tetőszerkezettel készült. A munkálatokat a múlt év októberében kezdték, s a tetőépítési munkákkal már karácsony előtt készen voltak. A nyílászárók behelyezése után egész télen tudtak dolgozni, így készültek el rövid határidő, fél év alatt.

A bölcsőde bejárata – bár a létesítmény az óvoda udvarához tartozik-, az Arany János utca felől került kialakításra. Itt a későbbiekben még parkolóhelyek is létesülnek. Kőburkolatos előtető épült, majd babakocsi tároló és fogadó helyiség található, egyik oldalon a szociális kiszolgáló rész, konyha, személyzeti öltözők, irodák helyezkednek el. Az épület másik blokkjában található a szép tágas, hangulatos csoportszoba és a sportolásra alkalmas helyiség, valamint a fürdetővel és gyermekvécékkel, mosdókkal felszerelt vizesblokk.

A munkák során az együttműködés a megrendelővel, vagyis az önkormányzattal kiválóan működött – mondta el a vállalkozás vezetője. Fontos szempont volt, hogy a szükséges alvállalkozókat is a helybeli szakemberek közül választották ki.

Már a terveknél eldőlt, hogy gyermekbarát a beruházás a mosható felületekkel, a barátságos színekkel és a gyermekek kisméreteihez igazított berendezésekkel. Az épület műszaki átadása megtörtént az önkormányzat szakemberinek részvételével április 15-én.  Részletesen áttekintették a megvalósított részfeladatokat, az elkészült munkákat.

A város polgármestere úgy fogalmazott, nagy jelentősége van annak, hogy a gyermekeket, családokat kiszolgáló intézmények megújultak a városban, illetve a bölcsőde esetében vadonatúj épület jött létre, több évtizedre megoldást biztosítva a szolgáltatások eléréséhez.

Újabb 12 gyermeket tudunk fogadni szeptembertől – mondta-, és reményének adott hangot, hogy szükség lesz az új férőhelyekre, egyre több gyermek születik a városban és beigazolódik: a bővítés indokolt volt!