SAJTÓKÖZLEMÉNY Elindult a Veszprém Megye Bora verseny

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Elindult a Veszprém Megye Bora verseny

 

A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat 2020-ban is meghirdeti a Veszprém Megye Bora versenyt. A kitüntető címet 2011-ben alapította a két intézmény azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megye történelmi borvidékeire, kiváló boraira és hozzájáruljanak az ágazat sikeres marketingmunkájához. A zsűri által legjobbnak ítélt nedűk elnyerik a Veszprém Megye Bora megnevezés használatának jogát, egyben a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat protokoll célokra használt hivatalos boraivá is válnak a következő évben. 2019-ben a Mezőssy Bormanufaktúra Rózsakő fehérbora, illetve a Fodorvin Családi Pincészet Balatonakali Merlot Leshegy – Carpediem Selection nevű vörösbora nyerte el a címet.

A verseny nevezési feltételei:

  • egy száraz fehérbor (2018-as vagy 2019-es évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár max. br. 3000 forint)
  • egy száraz vörösbor (2017-es vagy 2018-as évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár max. br. 3000 forint)
  • A megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni.

Jelentkezési határidő: 2020. július 17.

A borok bírálatának határideje: 2020. július 31.

A nevezés díjtalan.

További információk a csatolt Felhívásban. Jelentkezni lehet a csatolt Nevezési lap benyújtásával. A dokumentumok letölthetők a kormanyhivatal.hu/hu/veszprem weboldalról.

Veszprém Megyei Kormányhivatal

FELHÍVÁS és NEVEZÉS_Veszprém Megye Bora 2020

FELHÍVÁS és NEVEZÉS_Veszprém Megye Bora 2020_word