Sajtóközlemény projekt zárásáról

2020.06.30.

Sümeg Város Önkormányzata

 

 

 

Sajtóközlemény

TOP-1.1.3-15-VE1-2016-00002 „VÁSÁRI FORGATAG”

 100 millió forint európai uniós támogatás segítségével újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakításra került egy új középkori kézműves piac a Tarisznyavárnál  

 

A belvárosi piac rekonstrukciója során megtörtént a fedett árusító tér teljes körű felújítása. A fejlesztés eredményeként elkészült a tetőszerkezet és a térburkolat cseréje, a térvilágítás kiépítése, valamint új árusítóhelyek beszerzése.

A Tarisznyavár-i piac helyszínén egy termelői piac létrehozását céloztuk meg, új árusítóhelyek és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények kialakításával. Elkészült a sétány is, amely összekapcsolja a kézműves piacot a várhoz vezető szerpentinhez. Ezáltal a várból érkező turisták kiépített úton közelíthetik meg az újonnan kialakított piacteret.

 A piac célja a Balaton-felvidék kézművesei, őstermelői, helyi termékek előállítói számára a piacra jutás elősegítése, annak érdekében, hogy termékeiket összevontan egységes arculat kialakításával tudják értékesíteni a szépen, ízlésesen kialakított piacon, ami egyfajta szellemiséget közvetítve.

A piac megvalósításának szükségességét annak munkahelyteremtő, gazdaságélénkítő, multiplikátor hatása adja, hiszen nem csak egy klasszikus értelemben vett piac lesz, hanem turistalátványosság is egyben. Segítségével a Sümegre látogatók lényegesen több élményben részesülnek, a városközponti látványosságokat is meglátogatják, több időt töltenek a településen.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Bővebb információt a projektet érintően a https://vasariforgatag.sumeg.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Sümeg Város Önkormányzata
8330 Sümeg, Béke tér 7. 
Telefon: 87/550-750
Email: palyazat@sumeg.hu