Tájékoztató a koronovírus helyzetről

 

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a koronavírus járvány, illetve a kormány március 13-án bejelentett ezzel kapcsolatos intézkedései után a következő intézkedéseket hozom:

  1. Március 16-án reggelre összehívtam a képviselőtestület rendkívüli ülését, amelyen arról fogunk dönteni, hogy időlegesen bezárjuk-e óvodánkat, és ha igen, a kapcsolódó számos döntést is meghozzuk a gyermekek, szüleik, és egész Sümeg érdekében.
  2. Horváth Mária óvodavezető asszony március 11-én az intézmény honlapján közzétette, hogy tekintettel az utóbbi napokban előforduló hányás-hasmenéses tünetekkel járó megbetegedésre engedélyezi a szülőknek gyermekük távoltartását az intézménytől. Óvodavezető asszonnyal történt egyeztetés után ez az engedély a jövő hét végéig, 2020 március 20-ig mindenképpen meghosszabbodik! Itt szeretném én is felhívni a kedves szülők figyelmét, hogy a gyermek felügyeletét lehetőleg ne a nagyszülőkre bízzák a járvány időszakában!
  3. Felhívom minden sümegi polgár figyelmét a szigorú higiénés előírások betartására, lehetőség szerint a tömeg kerülésére!
  4. Tájékoztatom a lakosságot, hogy településünkön fertőzöttként nyilvántartott személy nincs. Járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek száma 1 fő.

Mindenkit kérek a felelős magatartásra, a járványügyi előírások betartására, és a felelős kommunikációra! Kérem, hogy a Kormány és az Önkormányzat hivatalos közleményeiből tájékozódjon!

 

Végh László polgármester