A vakációzók biztonságáért

A vakációzók biztonságáért

Bűn,- és baleset-megelőzési kitelepülés Révfülöpön.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai 2024. július hó 17-én a révfülöpi kempingben tartottak bűnmegelőzési lakossági kitelepüléseket. A Házhoz megyünk! Együtt a biztonságért!, a saját kezdeményezésű Együtt érted!?, valamint a Police Coffee prevenciós programok már évek óta szerepelnek a nyári programlistán, melyek a helyi és a környékbeli lakosok, valamint az ide látogató turisták részére is hasznos információkat biztosít.

A kitelepülés céljai között szerepelt az online csalások, személy és vagyon elleni jogsértések célzott megelőzése, azok veszélyeinek felismerése, illetőleg a trükkös és besurranó tolvajokkal szembeni hathatós védekezés a házaló árusítás és termékbemutatók csalás módszereivel történő elkövetéseinek gyors felismerése.

A rendőrök munkáját, a Tapolcai Városőrség Polgárőr Egyesület, a Révfülöpi Polgárőr Egyesület, a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata, és a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai segítették.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is hangsúlyozzák, hogy

– Tömegközlekedési eszközön történő utazás alkalmával a fel- és leszállás során ügyeljenek a náluk lévő értékekre, táskáikra, azokat ne bízzák ismeretlen személyre!
– A strandolás során irataikat, egyéb értékeiket helyezzék el értékmegőrzőben!
– A parkolóban hátrahagyott gépkocsiban értéket ne hagyjanak!
– A pihenés közben megvásárolt árucikkeket ne a gépkocsiban tárolják, értékeiket mindig tartsák szem előtt!

…hogy a nyaralás gondtalanul teljen.