Bőrgyógyászati szakrendelés

Augusztus 12-én elérhető már bőrgyógyászati szakrendelés is Sümegen

Az elmúlt időszakban sokat fejlődött a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ felszereltségét, eszközellátottságát tekintve, valamint a szakmai munkát is alapul véve. Most ismét egy nagy lépés történik, hiszen elindul a sokak által hiányolt bőrgyógyászati szakrendelés. Szabó Krisztina ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a bőrgyógyász szakorvos augusztus 12-én kezdi meg a rendelését, beutaló nem szükséges, de előzetes bejelentkezés igen.

Hiánypótló rendelés indulhat el, hiszen több mint egy évtizede nem működött Sümegen bőrgyógyászat, a környező városokba kellett utazniuk a betegeknek, hogy kezeltessék problémáikat.

Szabó Krisztina igazgató tájékoztatása szerint Magyarországon a bőrgyógyász képzés során három féle tevékenységet végezhetnek a szakorvosok: nemi betegségek kezelését, kozmetológiát és bőrgyógyászatot. Sokan csak magánrendelésen foglalkoznak ezzel a fontos gyógyítással, ezért nem volt könnyű feladat szakembert találni, de most remélhetőleg hosszú időre megoldódik az eddig hiányzó szakrendelés ellátása. A tapasztalatok szerint a sümegi, Sümeg környéki lakosok magánorvosokhoz fordultak az elmúlt években, most azonban állami (ingyenes) rendelés formájában tudja biztosítani ezt a gyógyító-megelőző szolgáltatást a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ.

A lakosság találkozhatott már a most sümegi rendelését kezdő bőrgyógyásszal, Dr. Pál Marianna Maja doktornővel az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett ingyenes szűrések alkalmával. Keszthelyen és Hévízen látja el feladatait, augusztus 12-től pedig Sümegen is, hétfői napokon.

Időpontok foglalásához telefonszámmal tudunk szolgálni: 06 87