Meghívó Szent Iván-éji programra – Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház

 
SZENT IVÁN-ÉJ A KISFALUDY EMLÉKHÁZBAN

Kiállítás megnyitóval és egy izgalmas szabadtéri rendezvénnyel indítjuk a nyári program sorozatunkat.

Június 27-én. 18 órakor, sok szeretettel várjuk Önt, kedves családját és barátait Vollein Ferenc festőművész, a Nemzet Fiatal Tehetségeiért képzőművészeti elismerés és ösztöndíj 2015, 2017. és 2019. évi nyertesének, Színek az égből című önálló tárlatának megnyitó ünnepségére.
Köszöntőt mond: Fenyvesi Zoltán, országgyűlési képviselő, a rendezvény díszvendége és Végh László, Sümeg város polgármestere
A tárlatot megnyitja: Szemes Péter esztéta, irodalomtörténész, mentor.

A kiállító fiatal kora ellenére már 47. önálló és számos csoportos tárlattal, 30 hazai és nemzetközi képzőművészeti alkotó pályázatokon elért győzelemmel és előkelő helyezéssel, rangos országos ösztöndíjakkal, valamint három színes képzőművészeti kiadvánnyal képviselteti magát a hazai képzőművészeti életben. Stílusa nehezen meghatározható, de a szakemberek véleménye alapján különleges egyedi szín- és forma világgal rendelkezik. Többen állítják, az avantgarde egyik legjelentősebb, de Magyarországon kevésbé preferált irányzatához, a naiv-neoreneszánsz iskolájához áll a legközelebb, s annak egyik kiemelkedő, hazai és nemzetközi képviselőjeként határozzák meg.

 

POKOLBÉLI VILÁGNÉZŐ FALUDY GYÖRGGYEL  – Éjszakai versszínház

21 órakor indul egy csodálatos utazás, egy versszínházi monodráma Faludy György kalandos életéről, Turek Miklós színművész előadásában. A darab Faludy György neves magyar költőnk kalandos életét mutatja be a versein keresztül, rendhagyó helyszínen, az Emlékház udvarán.

A versszínház után meglepetéssel készülünk a kedves látogatóink számára. 22.30-tól az Euromédia bemutatja: klasszikus zenére komponált 360°-os fényjáték.

Igazi Szent Iván Éji hangulat, Mozart, Csajkovszkij, Beethoven klasszikus dallamaival és a sümegieknek sokatmondó Örömódával. 

Ne hagyják ki a különleges alkalmat, ünnepeljünk együtt!