Megkezdődött az új ipari út építése

Sajtóközlemény

SÜMEGI IPARI PARK FEJLESZTÉSE- 2. ÜTEM

TOP-1.1.1-16-VE1-2017-00007                                     

 

Megkezdődött az új ipari út építése

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sümeg Város Önkormányzata 280,05 Millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Sümegi Ipari Park további fejlesztéséhez. A beruházás keretében egy új, 1027 m hosszúságú szilárd burkolatú út megépítésére és közvilágítással történő ellátására kerül sor, amely az ipari park egyetlen szilárd burkolatú útját, az Eitner utcát és a 7327. számú országos közutat köti össze.

Az építési kivitelezés 2019. október 1. napján megkezdődött.

Az új feltáró út legfontosabb feladata a Keszthely/Hévíz/M7 felé induló/felől érkező teljes forgalom lebonyolítása lesz, így az Ipari Park kétirányú tehergépjármű megközelítése biztonságosan átjárhatóvá válik, illetve az iparterület gépjárműforgalmának a lakóövezeten kívüli elvezetését szolgálja. A beruházás az ipari parkban működő és a jövőben betelepülni szándékozó vállalkozások működési helyszínének infrastrukturális fejlesztését, a működési feltételeik kedvezőbbé tételét szolgálja.

Jelen projekt kiemelkedően jelentős beruházás az ipari park elérhetőségének javítása érdekében, hiszen az iparterületen zajló tehergépjármű forgalom jelenleg közvetlenül nem tud rácsatlakozni a 7327. számú, Keszthely, Hévíz, M7 felé vezető közútra. Az 5 t feletti teherbírású gépjárművek jelentős nehézségek árán tudják megközelíteni az ipari parkot Keszthely irányából, tehát a terület a forgalmi- és közlekedési méretezettség szempontjából biztonságosan jelenleg nem átjárható.

 

A beruházás egyrészt biztosítja a város gazdasági területeinek kiváló megközelíthetőségét a vállalkozások és a munkavállalók számára, amely a gazdaságélénkítéshez elengedhetetlen. Másrészt az – alapvetően gazdasági célú – útvonal tehermentesíti a város jelenlegi közúthálózatát, amely a közúti eljutási idők javítása révén a városi élhetőség, életminőség javításához járul hozzá.

A feltáró út lehetőséget biztosít, hogy az eddig szilárd útburkolattal nem rendelkező ingatlanok is megfelelő útkapcsolattal rendelkezzenek és ezáltal az ipari park területén újabb beépítésre alkalmas ingatlanok legyenek kialakíthatóak.

Bővebb információt a projektet érintően a  http://iparipark2.sumeg.hu/ / oldalon található.

Sajtóközlemény_Ipari út