Székelyzászló a Városházán

Sümeg Város Képviselő Testülete, Végh László polgármester javaslatára határozatot hozott, hogy a székely zászló kitűzésre kerüljön a Városháza homlokzatán. A Városháza előtti téren a településvezető hangsúlyozta ennek a cselekedetnek a jelentőségét.

A Városháza homlokzatára kitűzte a magyar nemzeti lobogó és az európai unió zászlaja mellé Sümeg a székely lobogót. A közelmúlt történései nyomán tartotta fontosnak a város vezetése, hogy ezzel is kifejezzék a határon túli magyarok melletti kiállást.

Az biztos, hogy a nemzet méltóságáról van szó – mondta Végh László polgármester. Nem csak egyszerűen arról, hogy a közéleti események kapcsán kiállunk székely, erdélyi testvéreink mellett, az autonómia ügye mellett, amely egyébként megillet minden népet, nemcsak a magyarokat. De itt szó van a magyar büszkeségről és önérzetről, mely ugyanúgy jár mindenkinek, románnak, szlováknak, baszknak, de a magyaroknak is.

Fontos kijelenti újra és újra, amíg csak kell, hogy Magyarországon vége van a „merjünk kicsik lenni” időszaknak. A magyarokkal tisztelettel kell beszélni és tisztelettel kell bánni, és ezt minden népnek tudomásul kell vennie a világon!

Ezen túl- tette hozzá Végh László polgármester-, a sümegi városházáról nem fog lekerülni a székely lobogó!

Mert valami még megmaradt.
Görcs zsibbasztja a markomat,

de markomban még itt a Szó:
a láthatatlan lobogó!

Ereklyém, Kincsem. Fegyverem.
Magasra tartom s lengetem!

És védem, foggal és körömmel!
Vad dühvel és őrült örömmel!

Wass Albert: A láthatatlan lobogó