Tájékoztatás

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Sümeg Város Önkormányzata Képviselő- testülete 2020. március 16-án rendkívüli testületi ülésen az alábbi határozatokat hozta meg intézményi vonatkozásban:

-2020. március 16-án hétfőn és 17-én kedden a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde ügyeletet tart, és fogadják azokat a gyermekeket, akiknek a rendkívüli helyzetben nem sikerült megoldani az elhelyezését. 2020. március 18-tól (szerda) az intézményben teljes nevelési szünet lép érvénybe, mely visszavonásig érvényes!

Ami a gyermekétkeztetést illeti, bármely sümegi közoktatási intézményben, az önkormányzat biztosítja 2020. március 18-tól (szerda) azon gyermekek részére kik szülei előzetes, az adott oktatási-nevelési intézmény által bonyolított egyeztetés alapján igénylik az egytálas meleg ebédet. Az átvétel helye  Mártírok útja 1-3. főzőkonyha udvari bejárata felől 11:30-tól 13:00-ig óráig lehetséges. Éthordót nem kell vinni, egyszer használatos ételtartót kapnak. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az Idősek Otthona intézményben továbbra is látogatási tilalom van érvényben.  A szociális étkeztetés vonatkoztatásában az egytálas meleg étel, egyszer használatos ételtartóban kerül kiszállításra. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ minden tervezett rendezvénye 2020. április 30-ig törlésre kerül, továbbá a könyvtár és a Kisfaludy Emlékház ezen időszakban zárva tart.

Az Afrikárium 2020. március 31-ig zárva tart.

A járványügyi helyzetre való tekintettel  a 2020. május 1-re szervezett családi nap, és a 2020. május 8-10-re szervezett Gesztenyevirág fesztivál elmarad!

Kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét! Ezért nyomatékosan kérek mindenkit a járványügyi előírások betartására! Lehetőleg maradjanak otthon, a társas érintkezést csökkentsék a minimálisra! Figyeljék kiemelten az egészségügyi intézményeink közleményeit! A veszélyhelyzet idején a Szakrendelő intézet működése erősen korlátozott lesz, és a háziorvosi szolgálatot is a megfelelő előírások betartásával vegye igénybe! Ez egy új élethelyzet mindenki számára, de hiszek a közösségünkben, abban, hogy együtt képesek vagyunk kezelni a kialakult helyzetet is!

Végh László

polgármester