TOUR DE HONGRIE – SÜMEGEN IS!

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon rajtol. A nemzetközi mezőny a Balatonalmádi – Keszthely, Velence – Székesfehérvár, Cegléd – Hajdúszoboszló, Karcag – Miskolc útvonalon hat versenynap alatt tíz megyét érintve 865 kilométert tesz meg a kazincbarcikai befutóig.

Sümegen kiemelt részhajrára kerül sor. Ez azt jeleni, hogy a sümegi szakasz hangsúlyos figyelmet kap. A mezőny augusztus 15-én hozzávetőlegesen 15:59 perckor fog áthaladni a képen látható útszakaszon.

A sümegi sportszerető lakosság előtt is itt a lehetőség, tiszteljék meg jelenlétükkel a sümegi részhajrá helyszínét! Emeljük közösen a verseny színvonalát és ezzel támogassuk a mezőny magyar kerékpárosait!„A Tour de Hongrie nem csupán egy kerékpárverseny. A világ számos országában a nemzetközi körversenyeket arra is használják, hogy a tévénézőknek megmutassák az ország tájait, természeti értékeit.
Nincs ez másként a Magyar Körverseny esetében sem. Ezzel a lépéssel, hosszú távon óriási lehetőséghez jutott a verseny szervezőbizottsága, hiszen a következő években azok a városok, amelyek az útvonalban szerepelnek, előre kalkulálhatnak azzal, hogy a magyar tévénézők mellett világszerte milliók találkoznak az ott készült képekkel.” –

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos

Az M4 sport élőben közvetíti a versenyt. A Tour de Hongrie eseményeit magyar televízión kívül az Eurosporton és hat kontinens 195 országában láthatják.