Ünnepélyesen átadásra került a Kompanik Zsófia Óvodában és Bölcsődében megvalósult fejlesztés

 

A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati felhívásra benyújtott TOP 1.4.1.- 15-VE1-2016-00017 azonosító számú,  a ,,Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde fejlesztése Sümegen” elnevezésű pályázat 150 728 772 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde fejlesztésének átfogó célja a kisgyermekellátásban  nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztése, a családok megsegítése, az óvodai és bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés minőségi feltételeinek javítása.

A beruházás megvalósult, ennek keretében ünnepélyes projektzáró rendezvényre került sor.

A Csiga csoport apróságai készültek versekkel, énekekkel, majd köszöntők következtek.

Végh László polgármester hangsúlyozta a gyermekintézmény fontosságát, a közös erőfeszítések megvalósuló eredményeit. Ez a pályázat is egyike annak a sok feladatnak, melyekkel igyekszik az önkormányzat a várost építeni – a szeretetről és az összefogásról szól.

Ha egy irányba tudjuk húzni azt a bizonyos szekeret, akkor nagyobb esélye van Sümegnek, hogy az akaratát érvényesítse, a céljait el tudja érni. Köszönetét fejezte ki Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki már a kezdetektől fogva szívén viseli Sümeg megoldandó problémáit. Sokan vettek részt az óvodai beruházás megvalósításán.

„Köszönök mindenkinek mindent, a megfeszített munkát, melyet kifejtettek a projekt során! Arra kérek mindenkit, ez így folytatódjon, hiszen még jó néhány pályázat áll előttünk. Ígérem, ez a pályázati lendület – ha rajtam múlik-, nem fog elmúlni!”

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy nagy öröm ez a megvalósult fejlesztés. Amikor az oktatásba fektetünk, akkor a jövőbe fektetünk – hangsúlyozta -, a jövő generációjának segítünk. A beruházás teljes egészében állami támogatásból valósulhatott meg, Sümegnek önrészt nem kellett biztosítani. Ennél jobb fejlesztési lehetőség nincs is! Sümeg jól élt a pályázatokkal, abban bízom – emelte ki -,  így lesz ez a jövőben is – még több fejlesztés valósulhat meg kormányzati támogatással.

Hujber Jánosné, az intézmény vezetője így foglalta össze az óvodai beruházás eredményeit:

Esztétikusabb, modernebb, otthonosabb környezetet kaptunk. A szabadtéri és a beltéri környezetünk egyaránt megújult. A napelemek és a napkollektorok által termelt megújuló energia hasznosításával, az új lámpatestek felszerelésével, a korszerű fűtési rendszer kiépítésével valamint az épület külső hőszigetelésével jelentős energiatakarékosságot érünk el. Az udvaron elhelyezett mozgásfejlesztő eszközök az egészséges életmódra nevelésre adnak lehetőséget. Az új bútorokat, öltözőszekrényeket is boldogan fogadták az óvodások. Az új ágyak higiénikusak, a gyermekeknek kényelmes pihenést biztosítanak. Az udvar az új térkövezéssel rendezettebb lett, a csapadékvíz sem okoz már problémát. Az elkészült épület nagyban hozzájárult, hogy méltó legyen az intézmény a Zöldóvoda címhez! Ebben a szép, tágas, jól felszerelt óvodába szívesen járnak a gyerekek – szüleik megelégedésére.

Köszönetét fejezte ki az intézményvezető a város önkormányzatának a fejlesztésért. A kivitelezőnek az együttműködésért, a Sümegi Közszolgáltató Kft-nek az operatív teendők ellátásáért, a Szülői Szervezetnek az aktív közreműködésért mondott köszönetet, de kiemelte a szülők türelmét, valamint kollégáinak áldozatos munkáját is!