Sümeg Város Napja

Január 6-án, Sümeg várossá avatásának évfordulóján színvonalas ünnepi rendezvényre került sor a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.  A hagyományoknak megfelelően ezen ünnepi alkalmon kerül sor a város rangos elismeréseinek átadására. Idén két díszpolgárt avattak, valamint kitüntetésekkel díjazták a város életében kiemelkedő tevékenységet végző polgárokat is.

Az ünnepi rendezvényen elsőként a teltházas közönség a Művelődési Központ által összeállított fényképes vetítéssel idézhette fel a 2017-es év legemlékezetesebb kulturális pillanatait. Ezt követően Bóna-Czafit Zsófia szavalata következett, majd a Szegedy Róza Nőikar valamint a Roman Quartett adott újévi koncertet.

Végh László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta az ünnep fontosságát, mely éppen az elmúlt év és az újév határán található. Tudjuk jól – folytatta – a város fejlesztésének szempontjából a legfontosabb két év áll előttünk. Most azonban az a legfontosabb, hogy megadjuk a tiszteletet mindazoknak, akik az elmúlt időben különlegesen sokat tettek Sümegért. Elismerjük értékes polgáraink rendkívüli teljesítményét. Mert őbennük ölt testet a város lelke, példájukkal megmutatjuk, milyenek szeretnénk lenni, milyeneknek kellene lennünk.

Az elmúlt időszakban nemcsak profizmusban, szervezésben, forrásszerzésben léptünk előre, hanem szemléletváltozás is történt a városról való gondolkodásban. Ennek lényege, hogy tudjuk, hová akarunk eljutni, mivé szeretnénk lenni.

Sümeg a Pannon táj szíve, méltó címerünkhöz és nemrég választott jelmondatunkhoz. A város sokat ad ma is az itt élőknek – folytatta a városvezető.

A Ramassetter terv megvalósításában jól halad a település. Pályázataink fő hangsúllyal az ipar és az idegenforgalom fejlesztését szolgálják, ám ennek az évnek a végére a sümegiek és a járás lakói rendelkezésére fognak állni új orvosi eszközök is, sokat költünk arra, hogy eltűnjenek útjainkról a kátyúk, javulnak a közlekedési feltételek is. Sok minden fog változni 2018-ban.

Nagy szerepe van a város életében az oktatásnak is, működik a főiskolánk és remélhetőleg hamarosan elindulhat a szakképzés is Sümegen. Sok mindent tettünk, és még nagyon sok mindent kell tennünk ezért a városért. Mindenki a maga körében tegye is ezt meg, és aki megteszi, bizton számíthat a város megbecsülésére.

Mai kitüntetettjeink jó példák erre. Sümeg számon tartja minden önzetlen városért tevékenykedő fiát- zárta gondolatait Végh László polgármester.

Az est fénypontja a kitüntetések átadása volt:

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 364/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Sarkadi Nagy Antalné részére Díszpolgári Címet adományozott, a város kulturális életében kifejtett magas színvonalú, több évtizedes példaértékű munkásságának elismeréseként.

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 365/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Tóth Tamás részére Díszpolgári Címet adományozott, Sümeg város fejlődése, hírnevének öregbítése, a sümegi közéletben és a kulturális rendezvények szervezése érdekében vállalt magas színvonalú, több évtizedes példaértékű munkásságának elismeréseként.

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 366/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Egly Márk részére Ramassetter Vince Emlékplakettet adományozott, a város gazdasági, kulturális, turisztikai életében végzett kimagasló munkássága elismeréseként.

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 367/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Badics Ilona részére Kisfaludy Sándor Emlékplakettet adományozott, a város kulturális életében végzett kimagasló munkássága és a városi rendezvények során nyújtott önzetlen tevékenysége elismeréseként.

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 369/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Kovács Istvánné részére Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott, a város kulturális életében kifejtett önzetlen munkássága és a kulturális rendezvények során nyújtott magas színvonalú tevékenysége, segítő hozzáállása elismeréseként.

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 371/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Bogdán Zoltán részére Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott, a város közbiztonsága érdekében nyújtott magas színvonalú munkássága elismeréseként.

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 368/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával a DWG zenekar részére Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott, a városi kulturális rendezvények során nyújtott magas színvonalú tevékenysége, segítő hozzáállása elismeréseként.

Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 370/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Kapolcsi Zsolt részére Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott, az önkormányzati, kulturális és egyéb intézményi rendezvények során nyújtott magas színvonalú önzetlen tevékenysége, segítő hozzáállása elismeréseként.

Ludovics Istvánné példamutató, több évtizedes közszolgálati tevékenységét Sümeg Város Polgármestere – a Jegyző egyetértésével – Sümeg Közigazgatásáért Emlékéremmel ismerte el.

A Város Napi ünnepség a Sümegi Néptáncegyüttes fergeteges műsorával zárult.

Az ünnepségről készült összefoglalót megtekinthetik a Sümeg Városi Televízió január 10-i magazinjában, a teljes, részletes méltatásokat pedig a Sümeg és Vidéke