Hirdetmény a téli rezsicsökkentési támogatásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Sümegi Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya 1364/2018. (VII. 27.) Kormányhatározatában döntött a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről.

A határozat szerint a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

A támogatás igényléséhez összeállított igénybejelentő adatlap elérhető a www.sumeg.hu honlapon, vagy a Sümegi Közös Önkormányzati Hivatal portáján, illetve szociális ügyintézőinél. Az igénybejelentő lapokat személyesen ügyfélfogadási időben vagy postai úton a Sümegi Közös Önkormányzati Hivatal címére szíveskedjenek eljuttatni. (8330 Sümeg, Béke tér 7., földszint 4. iroda, tel.: 06 87/550-754).

A felmérés keretében az igénybejelentés végső határideje:

2018. október 15. (A határidő elmulasztása jogvesztő!)

Az igénybejelentés feltétele annak tudomásul vétele a bejelentő részéről, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült. A természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igénybejelentéseket a Belügyminisztérium részére továbbítjuk további intézkedés céljából.

Sümeg, 2018. augusztus 10.

 

Megtekinthető dokumentumok: